woensdag, 3. oktober 2007 - 12:54

Inter zelfs met tien man maat te groot voor PSV

Internazionale heeft in poule G van de Champions League afgerekend met PSV: 2-0. De Italianen waren voorafgaand aan dit duel nog puntloos, maar lieten in eigen stadion zien nog steeds favoriet te zijn in de groep. Zelfs tegen tien man konden de Eindhovenaren geen potten breken.

PSV startte met bijna dezelfde basisopstelling als de afgelopen weken. Alleen Mike Zonneveld ontbrak vanwege een schorsing en Alcides nam zijn plek als linksback in.

Inter begon met de oud-Ajacieden Cristian Chivu, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic in de basiself. Voor het duel was het weerzien tussen deze spelers en trainer Ronald Koeman en assistent Tonnie Bruins Slot allerhartelijkst, tijdens de wedstrijd was er absoluut geen ruimte voor oude broederliefde.

Inter speelde namelijk om te winnen. Logisch ook, gezien de 1-0 nederlaag tegen Fenerbahçe van twee weken geleden. De Italianen konden er een tweede verliespartij niet bij gebruiken.

Hernan Crespo probeerde al na anderhalve minuut een penalty te versieren, maar de Argentijn gleed alleen maar uit. Scheidsrechter Kyros Vassaras trapte niet in de fopduik, maar gaf ook geen geel omdat de grasmat in Giuseppe de Meazza wel een ijsbaan leek.

In de elfde minuut kwam PSV er een keer goed uit. Kenneth Perez mocht vanaf de rand van het zestienmetergebied vuren, maar keeper Julio Cesar redde bekwaam.

Drie minuten later kon Vassaras niets anders doen dan een strafschop aan de thuispoeg geven. Ook Jan Kromkamp glibberde weg en hij probeerde zich staande te houden door de rekbaarheid van het textiel van Ibrahimovic te testen. De Zweed ging naar de grond en pakte zelf het ongelukkige presentje van de Fries graag uit: 1-0.

De bedachte tactiek van Koeman en Bruins Slot kon meteen de prullenbak in. PSV moest nu aan gaan vallen om kansen te creëren, wat Inter juist ruimte om te counteren gaf.

Na een half uur leek de wedstrijd al beslist. Figo mocht vrij voorzetten vanaf de rechterkant en vond ver bij de tweede paal Ibrahimovic. De spits wilde terugkoppen naar Crespo, maar kreeg de bal zo raar op het hoofd, dat hij Gomes pardoes verraste in de verre hoek: 2-0.

In het begin van de tweede helft had Eric Addo de aansluitingstreffer op zijn hoofd, maar zijn knik ging net naast. Na de wissel Edison Mendéz (onzichtbaar) - Danny Koevermans kreeg PSV wat meer grip op het duel. Toen Chivu in de 65ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld moest, leken de Eindhovenaren terug in de wedstrijd te kunnen komen.

Maar het was juist Inter dat agressiever ging spelen en de betere kansen kreeg. Dejan stankovic en David Suazo hadden het vizier echter niet scherp staan.

PSV stichtte nog wel gevaar via een goede vrije trap van Perez, maar echt doortastend was het allemaal niet wat de landskampioen in Milaan liet zien. Inter is duidelijk een maat te groot voor de Brabanders. Overigens helemaal geen schande, want er zijn nog genoeg punten te verdelen in de andere duels in de Champions League.

Na het laatste fluitsignaal ontstond er nog een opstootje tussen Carlos Salcido en Suazo. De Hondurees kreeg bij het verlaten van het veld rood voor het uitdelen van een elleboogstoot.

Fenerbahçe is nu koploper in groep G met vier punten. Inter en PSV volgen met drie, CSKA heeft er één.
Categorie:
Tag(s):