dinsdag, 31. juli 2007 - 22:30

"Interessant faxverkeer tussen Feyenoord en Real''

Feyenoord en Real Madrid hebben afgelopen maandag per fax onderhandeld over de transfersom van Royston Drenthe. Dit beweert Sportweek.

Het tijdschrift heeft geheime Spaanse documenten ingezien en confronteerde interim-directeur Peter Vogelzang met hun nieuws. Die ontkent alles: "Als u het AD goed heeft gelezen, heb ik gezegd dat we niet om de tafel hebben gezeten. Dat is ook niet gebeurd. In mijn optiek valt faxverkeer niet onder de noemer 'onderhandelingen.''

Volgens Sportweek stuurde Real Madrid maandagavond om 19.55 uur een fax naar Rotterdam, waarin het aangeeft de vraagpijs van Feyenoord voor Drenthe te hoog te vinden.

In de fax, die in het Engels geschreven en ondertekend is door algemeen directeur Jose Angel Sanchez, bevestigt Real Madrid de ontvangst van een fax van Feyenoord, eerder op de dag. Voorts herhalen de Madrilenen het bedrag dat ze voor de middenvelder over hebben: 12,5 miljoen euro, in drie termijnen te betalen. De vraagprijs van Feyenoord wordt niet genoemd, maar die zou 17 miljoen euro bedragen.

Technisch directeur Peter Bosz reageerde desgevraagd als volgt tegen Sportweek: "Waar het om gaat is: we willen Royston dolraag behouden voor Feyenoord. Maar als er een club van het kaliber Real Madrid komt, ga je luisteren. Dat is wat we, via die faxen, hebben gedaan."

Een andere club die Drenthe wil inlijven, Chelsea, heeft inmiddels besloten niet meer dan 10,5 miljoen euro te willen vrijmaken voor de linkspoot.
Categorie:
Tag(s):