donderdag, 27. september 2007 - 16:29

Internetoplichter bedreigt klanten

Sittard-Geleen

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige inwoner van Sittard aangehouden omdat de man verdacht wordt iemand te hebben bedreigd met een vuurwapen.

De Sittardenaar, die bekend is als internetoplichter, meldde zichzelf aan het politiebureau, waar hij meteen is aangehouden. Een 23-jarige vrouw uit Antwerpen, was woensdag in gezelschap van enkele vrienden naar de woning van de Sittardenaar getogen om een borgsom van 500 Euro terug te eisen, die zij de man had overgemaakt voor de huur van een Camper, die de vrouw nooit heeft gekregen. Bij de woning, zo verklaarde de Antwerpse later tegenover de politie, werd zij en haar aanhang door de Sittardenaar met een vuurwapen bedreigd.

De Sittardenaar werd eerder dit jaar aangehouden in verband met een groot aantal oplichtingszaken via internet. Sinds zijn vrijlating, eind augustus, zijn er bij de politie weer een aantal nieuwe aangiftes van oplichting tegen de man binnengekomen. Bij een onderzoek in de woning van de Sittardenaar is geen vuurwapen gevonden. De man verklaarde dat hij iets anders in zijn handen had. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):