zondag, 17. juni 2007 - 21:25

Interpolis introduceert BuitenDeDeur verzekering

Tilburg

Mensen nemen veel waardevolle spullen mee buitenshuis. Niet alleen geld, mobiele telefoons en sieraden worden standaard meegenomen buiten de deur, ook zonnebrillen, mp3-spelers/i-pods, laptops, digitale camera’s en navigatiesystemen gaan vaak mee in de handbagage. Dat blijkt uit een onderzoek van Heliview dat landelijk werd uitgevoerd in opdracht van verzekeraar Interpolis. Als eerste verzekeraar biedt Interpolis de mogelijkheid deze spullen ook buitenshuis te verzekeren. De verzekeraar speelt hiermee in op een veranderende levensstijl, waarbij mensen steeds mobieler zijn.

Vooral 18 tot 35 jarigen hebben buitenshuis veel kostbare spullen bij zich. Vrijwel iedereen heeft een portemonnee en mobiele telefoon op zak. Daarnaast bevindt zich bij een overgrote meerderheid ook een MP3-speler of I-pod , een digitale camera en een zonnebril in de tas. Zodoende gaat men vaak over straat met spullen die bij elkaar honderden euro’s kosten.

Mensen zijn zich er niet van bewust dat beschadiging aan en diefstal van deze kostbare zaken buiten de deur niet is verzekerd. Daarnaast onderschat men het risico dat dit hen kan overkomen.

Voor Interpolis is de verzekering een logisch gevolg van een veranderende levensstijl, waarbij mensen steeds mobieler willen zijn en meer kostbare zaken in hun handbagage meenemen. Uit het onderzoek blijkt dat er een grote groep mensen is die behoefte heeft om het risico van beschadiging of diefstal van handbagage af te dekken. Voor hen draagt het verzekeren van hun bezittingen bij aan een gevoel van rust en zekerheid.

Veel mensen verzekeren hun mobiele telefoons, digitale fotocamera’s en laptops met een aparte verzekering. Met de BuitenDeDeur verzekering, zoals de nieuwe verzekering heet, biedt Interpolis één oplossing voor al dit soort zaken. Voor zeven euro per maand zijn de bezittingen van het hele gezin verzekerd voor beschadiging of diefstal buitenshuis. De verzekering is vanaf 18 juni verkrijgbaar.
Categorie:
Tag(s):