maandag, 9. juli 2007 - 13:19

Introductie Georgische beren in Berenbos Rhenen

Rhenen

Donderdag 12 juli 2007 mogen de drie Georgische beren, die eind april in Nederland aankwamen, eindelijk echt kennismaken met het leven in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De beren woonden in een gemeentelijke dierentuin in Rustavi, Georgië, waar ze zouden worden afgemaakt wegens sluiting van de dierentuin.

Gelukkig kon Alertis – stichting voor beerâ€' en natuurbescherming, hen redden door ze naar Het Berenbos halen. Een zeer positief effect is dat de Georgische overheid door deze actie extra in beweging is gekomen om het probleem van beren in gevangenschap nu echt te gaan aanpakken.

Na aankomst in Rhenen verbleven de drie beren, Duuk, Diesel en Igor, eerst een periode in de het quarantaineverblijf van Het Berenbos. Nu volgt het introductieproces dat met veel zorg wordt voorbereid en uitgevoerd, omdat het niet goed is om de beren direct bij alle huidige bewoners te laten. In eerste instantie krijgen ze de ruimte om te wennen aan het bos, het water en de vrijheid. De beren hebben nog nooit gras en zand gevoeld, dus dat zal een bijzondere ervaring worden. Vervolgens maken ze langzaamaan kennis met de overige bewoners.
Provincie:
Tag(s):