donderdag, 28. juni 2007 - 11:31

Inwoners Assen moeten betalen voor ophalen grof vuil

Assen

Vanaf 1 juli 2007 wijzigt de gemeente Assen de regeling voor het brengen van grof vuil op het milieupark. Inwoners kunnen vanaf 1 juli 900 kilo afval per jaar gratis storten, voor die datum konden ze 200 kilo afval per week kwijt. Voor het laten ophalen van grof vuil moet vanaf 1 juli betaald worden.

De regeling voor het brengen van grofvuil geldt onder andere voor grof huishoudelijk afval, tuinafval, hout en asbest. Het brengen van oud papier en karton, glas, wit en bruingoed, oude metalen, textiel en klein chemisch afval blijft gratis. De meeste huishoudens zullen niets merken van deze verandering omdat zij minder dan 900 kg. per jaar storten. De regeling betekent met name voor de veelgebruikers dat ze gaan betalen voor het vele afval dat ze per jaar brengen.

Het laten ophalen van grof vuil, grof tuinafval, oude metalen- en wit- en bruingoed is eenvoudig via internet te regelen. Het kost alleen wel geld. Voor mensen met een beperking geldt een speciale regeling van twee gratis ophaalbeurten. De gemeente wil met deze nieuwe regeling het zelf brengen van afval naar het milieupark en het gebruik van de kringloopwinkel stimuleren.
Provincie:
Tag(s):