maandag, 1. oktober 2007 - 10:58

Inwoners Koggenland moeten woning verlaten vanwege bom

Berkhout

Omdat er een vliegtuigbom, een blindganger is aangetroffen in Berkhout wordt er rondom de bomlocatie een veiligheidszone ingesteld. Inwoners die binnen de zone wonen moeten op zondag 7 oktober de woning/het bedrijf verlaten; dan wordt de bom onschadelijk gemaakt.

Op het terrein tussen de Teding van Berkhoutweg en camping Westerkogge is op woensdag 19 september een vliegtuigbom aangetroffen. Het is een bom van 500 lbs. Deze bom ligt op 200 meter achter de bebouwing van het Westeinde op een diepte van drie meter. De demontagewerkzaamheden worden uitgevoerd door de Duik- en Demonteer Groep van de Koninklijke Marine (DDG-KM) en zullen naar verwachting enkele uren in beslag nemen.

Hierbij zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen voor ieders veiligheid. Alle woningen binnen de veiligheidszone moeten worden ontruimd. De veiligheidszone ligt van Kerkebuurt 202 t/m Westeinde 275 en tussen Teding van Berkhoutweg 2 en Lijsbeth Tijsweg 1. Het te ontruimen gebied wordt door de politie afgezet.
Provincie:
Tag(s):