maandag, 22. oktober 2007 - 16:32

Inzet tweede veerpont bij Hollandse Brug

Almere

Donderdag 1 november wordt een extra veerpont ingezet bij de Hollandse Brug. Daarmee wil Rijkswaterstaat de frequentie van de veerpont voor fietsers en vrachtverkeer in de ochtend en avondspits verhogen en de wachttijden verder verlagen. Dat betekent dat er om de 10 minuten een pont vaart. Dit heeft Rijkswaterstaat maandag bekendgemaakt.

Vooralsnog wordt de tweede pont van maandag tot en met vrijdag in de ochtend- en avondspits ingezet. De eerste pont vaart sinds 15 september en vaart de gehele week. De ponten worden als alternatief aangeboden voor o.a. het vrachtverkeer tot 12 meter, zodat deze niet via de A27 om hoeven te rijden.

Gratis A6 Bereikbaar pas
Naast het reisalternatief van de pont kunnen (brom)fietsers die frequent gebruik maken van de veerpont ook een A6 Bereikbaar pas aanvragen. Met een A6 Bereikbaar pas kan gratis gebruik gemaakt worden van de buslijnen van Connexxion, speciale snelwegbussen, tram/metro in Amsterdam e.o. en de Vanpool. Gebruikers van de pont wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen en krijgen de komende tijd een persoonlijk reisadvies aangeboden.

Fietsers en bromfietsers die ‘s nachts de Hollandse brug over moeten en geen alternatief hebben is een taxibus met aanhanger beschikbaar. (Brom)fietsers die zich voor 17.00 uur telefonisch aanmelden bij het taxibedrijf kunnen een specifieke tijd afspreken met de chauffeur. (Brom)fietsers die zich niet hebben gemeld kunnen ter plekke alsnog de betreffende taxidienst bellen, de aanrijdtijd is dan maximaal 1 uur.

Maatregelen scheepvaartverkeer
Met ingang van 1 oktober zijn meerdere doorvaartopeningen van de Hollandse Brug afgesloten voor het scheepvaartverkeer. Dit is besloten met het oog op de veiligheid. Met borden en verlichte scheepvaartmarkering is aangegeven welke openingen gebruikt kunnen worden. Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden geldt er op de vaarweg een snelheidsbeperking van 9 km/u. Er zal regelmatig gecontroleerd worden op overtreders. Deze zullen worden bekeurd.
Provincie:
Tag(s):