donderdag, 18. oktober 2007 - 19:48

iPod voor winnaar actie ‘Blijf in Beeld’

Breda

Janneke de Nijs uit Bavel is winnares van de actie ‘Blijf in Beeld’. Deze actie heeft als doel zoveel mogelijk leerlingen te stimuleren en te helpen bij de overstap van het VMBO naar het MBO. De Gemeente Breda heeft aan het einde van het vorige schooljaar de prijs verloot onder examenkandidaten van Bredase VMBO-scholen. Janneke wint de prijs omdat zij na haar eindexamen op het Florijncollege een kaart heeft ingevuld met daarop haar vervolgonderwijs. Ze volgt ze nu de opleiding Schoonheidsspecialiste op het Vitalis College van het ROC West Brabant. Wethouder Henk Snier (Onderwijs) heeft haar woensdag de prijs overhandigd.

Om zoveel mogelijk leerlingen te stimuleren en te helpen bij de overstap van het VMBO naar het MBO heeft de gemeente vorig jaar voor het eerst de actie ‘Blijf in Beeld’ georganiseerd. Deze actie is ook dit schooljaar gehouden.

‘Blijf in beeld’ maakt ook deel uit van de extra impuls Voortijdig Schoolverlaten in het kader van het programma de ‘Aanval op de uitval’ en helpt daarmee voortijdige schooluitval zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken.
Provincie:
Tag(s):