zaterdag, 14. juli 2007 - 22:06

Is het Kunst of Kitsch?

Emmen

Is het Kunst of Kitsch, op deze vraag gaven twee erkende taxateurs Jeroen Prins en Martin de Groot van Lutterzijl Antiek uit Genemuiden zaterdag antwoord in Kringloopwinkel Het Goed in Emmen. Het goed organiseerde deze taxatiedag waar de beide taxateurs gedurende de hele dag door ruim 200 artikelen moesten taxeren. Ida Knoop van Het Goed is bijzonder tevreden en noemt de dag van het begin tot het eind een succes.

Naast de schilderijen, tekeningen, potjes, vazen en schalen waren er volgens taxateur Martin de Groot een aantal artikelen die meer aandacht verdienen. “ Aan twee 18E eeuwse schetsboeken met daarin schetsen gemaakt met potlood, krijt en acryl en het nodige zilverwerk zullen we de komende dagen in alle rust meer aandacht aan gaan besteden� aldus de taxateur. Ook opmerkelijk was een man die binnen kwam met een versteende zee-egel, die in beton was gegoten. De man had deze dertig jaar geleden tijdens zijn werk gevonden.

Lutterzijl Antiek uit Genemuiden is een jong bedrijf dat zich sinds 1993 bezighoudt met de in- en verkoop van antiek. De taxateurs van Lutterzijl Antiek beschikken over de benodigde expertise om uw kunst en antieke voorwerpen te beoordelen. Jeroen Prins is gespecialiseerd in porselein, zilver en schilderijen en Martin Groot is gespecialiseerd in archeologie.

Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie waarbij zeventien kringloopbedrijven zijn aangesloten. Het Goed zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen. In totaal werken 550 medewerkers bij de winkels van Het GOED en het textielsorteercentrum. Kenmerkend voor Het Goed zijn de overzichtelijke afdelingen, trendy inrichting, inspiratiehoeken en goede service.
Provincie:
Tag(s):