vrijdag, 28. september 2007 - 19:47

Is Philip Morris Holland 'ontslag-proof'?

Bergen op Zoom

Maandag 1 oktober zal bestuurder Albert van Damme van de CNV BedrijvenBond bij sigarettenmaker Philip Morris Holland (PMH) navraag doen of deze onderneming Donner's plannen voor het vernieuwde ontslagrecht verwelkomt of juist niet. Van Damme zal de sigaretten fabrikant om een statement vragen waarin het bedrijf kan aangeven 'ontslag-proof' te zijn, of juist niet.

De actie bij de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom (-Noord) is onderdeel van de bredere actie die de CNV BedrijvenBond al geruime tijd ontketent tegen het kabinetsvoornemen om het bestaande ontslagrecht te versoepelen. En daarmee de zekerheden en rechten van werknemers te verkwanselen in de ogen van de bond.

Bij PMH werden deze week 500 handtekeningen ingezameld van werknemers om het ongenoegen over de dreigende verandering vorm en inhoud te geven. De handtekeningen zullen maandag eveneens worden aangeboden aan de bedrijfsleiding.

Onder het motto: 'schrijf een brief aan Tweede Kamer-leden als je ook voor een fatsoenlijk ontslagrecht bent', kunnen die op de internetsite van de bond een voorbeeldbrief downloaden en insturen naar Den Haag.

Van Damme: "Het gaat in de plannen van minister Donner om meer dan een ontslagvergoeding die in omvang wordt beperkt. Het betreft ook een sterk verkorte aanzeg- en opzegtermijn, geen toetsing bij CWI, en een ontslagmogelijkheid, bijna gebaseerd op de kleur van de ogen."
Provincie:
Tag(s):