dinsdag, 9. oktober 2007 - 21:58

Jaarlijkse vaardigheidstoetsen brandweer

Renesse

Op zaterdag 13 oktober is het weer zover! Dan vinden de jaarlijkse vaardigheidstoetsen van Brandweer Zeeland plaats. Deze keer zullen de toetsen gehouden worden in Renesse, gemeente Schouwen-Duiveland.35 Zeeuwse brandweerploegen en 10 Zeeuwse brandweerofficieren van Dienst zetten deze dag hun beste beentje voor.

De organisatie van deze dag is mogelijk met medewerking van de brandweerposten Renesse en Haamstede van de gemeente Schouwen-Duiveland, de politie, GHOR en heel veel anderen.

Het is een goede zaak dat de vaardigheidstoetsen inmiddels jaarlijks worden georganiseerd. Het brandweervak kent immers naast de mooie kanten van het vak ook vele risico's. Voor dat laatste kan niet vaak genoeg geoefend en met enige regelmaat getoetst worden.

De vaardigheidstoetsen zijn niet alleen goed voor de brandweer, maar bieden voor de burger een mooie gelegenheid om te zien wat de brandweer allemaal kan en doet.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de brandweerkazerne aan de Scheepswerfstraat 24 in Burgh-Haamstede. Om 08:00 uur starten de ochtendploegen en om 13.15 uur worden de toetsen vervolgd door de middagploegen. Verwachting is dat de vaardigheidstoetsen om 17:00 uur afgelopen zijn.
Provincie:
Tag(s):