maandag, 25. juni 2007 - 17:15

Jack Poels eert Limburg met 'Lied vur Limburg'

Maastricht

Op woensdag 27 juni presenteert Rowwen Hèze het ‘Lied voor Limburg’ in het gouvernement in Maastricht. Met het lied brengt de groep uit America een ode aan Limburg, de provincie die de band zoveel inspiratie, succes en plezier brengt. De presentatie valt tevens samen met het bereiken van de 50-jarige leeftijd van frontman Jack Poels, zo maakt de Provincie Limburg bekend.

Poels bedacht samen met Rowwen Hèze afgelopen maand het idee om alle inwoners van Limburg (en daarbuiten) een geschenk aan te bieden in de vorm van een lied. ‘Lied vur Limburg’ is geproduceerd door Tren van Enckevort en opgenomen met medewerking van het Limburgs Symfonie Orkest en het Venloos Vocaal Ensemble.

"Het Limburgse land en de Limburgse traditie heeft ons als band altijd enorm veel inspiratie opgeleverd", reageert de jarige Jack Poels. "Daarnaast waren er onderscheidingen, huldigingen en een onnoemelijk aantal andersoortige complimenten. Wij zijn hiervoor zeer dankbaar en willen graag iets terug doen. Een traditioneel liedje, genoemd ‘Lied vur Limburg’, leek ons een geschikt cadeau als blijk van dank voor al dat moois", aldus Poels.

Het 'Lied voor Limburg' is vanaf vandaag gratis te downloaden via www.rowwenheze.nl, www.limburger.nl en www.limburg.nl. Ook zijn er 25.000 exemplaren in CD vorm gratis beschikbaar via de kantoren en servicepunten van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.
Provincie:
Tag(s):