vrijdag, 12. oktober 2007 - 8:29

Jaguar onthult de nieuwe generatie X-TYPE

Beesd

In 2008 krijgt de Jaguar X-TYPE een nieuw, nog dynamischer uiterlijk. Daarnaast is voorzien in een reeks nieuwe uitrustingsdetails in het interieur en wordt de veelgeprezen 2.2 liter dieselmotor leverbaar in combinatie met een nieuwe automatische transmissie. Met in totaal bijna 500 nieuwe componenten behoudt de nieuwe generatie X-TYPE zijn bekende kwaliteiten en voegt daar enkele nieuwe verfijningen aan toe.

'De nieuwe X-TYPE staat nu meer dan ooit voor bereikbaarheid, veelzijdigheid, luxe en uitgebreide keuzemogelijkheden. Deze eigenschappen bezorgen de X-TYPE zijn unieke plek in het modelprogramma van Jaguar', zegt C.J. O'Donnell, Global Marketing Director van Jaguar Cars. 'Alle wijzigingen, en dan vooral de komst van de automatische transmissie voor de 2.2 liter twin turbodiesel, maken het onze Regionale Jaguar Centra mogelijk bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe klantgroepen te bereiken.'

Het uiterlijk van de X-TYPE is, geheel in lijn met de nieuwe designrichting van Jaguar, aanzienlijk opgefrist. Subtiele wijzigingen en een nog groter aanbod opties en bekledingsmogelijkheden benadrukken zijn kwaliteiten als premium model.

Een nieuwe toevoeging aan het X-TYPE-modelprogramma is de uitvoering met dieselmotor en automatische transmissie. Dit is mogelijk gemaakt door de krachtige 2.2 liter dieselmotor te koppelen aan een zestrapsautomaat met Jaguar Sequential Shift, een combinatie die veel kopers zal aanspreken.

De nieuwe X-TYPE Diesel met automatische transmissie biedt een hoge mate van verfijning, geoptimaliseerde prestaties en een laag brandstofverbruik. Hij biedt meer keuzemogelijkheden, meer comfort en is in staat nieuwe klantengroepen aan te spreken. De X-TYPE Saloon en de
X-TYPE Estate zijn vanaf april 2008 leverbaar.
Categorie:
Tag(s):