woensdag, 7. november 2007 - 8:55

Jamie Oliver gasthoofdredacteur Boulevard

Hilversum

Woensdag is Jamie Oliver, the naked chef, te zien als gasthoofdredacteur bij RTL Boulevard. Het programma dat gepresenteerd wordt door Daphne Bunskoek en Albert Verlinden heeft vaker een gasthoofdredacteur maar meestal in dat een Bekende Nederlander. Oliver schreef inmiddels zeven kookboeken en zijn laatste pennevrucht droeg hij op aan Crocodil Hunter Steve Irwin.

Naast de wereldwijde bekendheid, die hij via zijn boeken en programma's heeft, is Jamie consultant chef bij Monte's restaurant in Londen en schrijft hij artikelen voor de Saturday Times Magazine. Hij was te zien in een reclamecampagne van een supermarktketen, maar daar was de BBC niet blij mee.

Ook begon hij het restaurant Fifteen in Londen, waar 15 kansloze jongeren worden opgeleid tot horeca-profs. In de toekomst wil Oliver meer soortgelijke restaurants opzetten in Groot-Brittannië, maar ook in Sydney en New York City. Er staat al een Fifteen restaurant in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Jamie Oliver startte tevens een actie voor het verbeteren van de kwaliteit van schoolmaaltijden.

Op 24 juni 2000 trouwde Jamie Oliver met Juliette Norton. Het stel ontmoette elkaar in 1993. Ze hebben twee dochters, Poppy Honey (5) en Daisy Boo (4).
Categorie:
Tag(s):