donderdag, 8. november 2007 - 13:14

Jan Smit nog een half jaar zwijgen opgelegd

Volendam

De populaire Volendamse zanger Jan Smit zal toch een operatie moeten ondergaan aan zijn stembanden. Dit bleek woensdag na een controle door de twee behandelende KNO specialisten in een Rotterdams ziekenhuis. Bij Smit werd een aangeboren aandoening aan zijn stembanden geconstateerd. Daarmee zal de periode van gedwongen stilte, die eerder al werd ingelast, volgens de doktoren voorlopig nog een half jaar gaan duren.

Voor Jan Smit, die momenteel de hitparades aanvoert met zijn single `Dan Volg Je Haar Benen`, heeft de periode van stilte grote consequenties. Naast de reeds geplande losse optredens zal de in januari van start gaande `Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour` verschoven gaan worden. Ook zijn werk als presentator bij TROS televisie zal door de stemproblemen stil komen te liggen. De lancering van zijn nieuwe album `Stilte In de Storm`, die voor januari 2008 gepland stond, zal ook worden uitgesteld.

De operatie zal volgende week worden uitgevoerd door dezelfde KNO specialisten die eerder zowel Frans Bauer als Guus Meeuwis met succes behandelden. De 21-jarige Jan Smit heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een zangcarrière van ruim 10 jaar. De te opereren aandoening is aangeboren en heeft geen relatie met zijn hectische bestaan.

De ruim 100.000 reeds verkochte kaartjes voor de ´Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour` blijven geldig voor de naar najaar 2008 te verschuiven concerten verspreid over het hele land. Details hierover zijn te vinden op de websites Jan Smit komt naar je toe en Jan Smit
Categorie:
Tag(s):