maandag, 21. mei 2007 - 21:26

Jaroslaw Janicki verdedigt titel tijdens Univé Drenthe Marathon

Klazienaveen

Tweevoudig Unive Drenthe Marathon winnaar Jaroslaw Janicki komt ook dit jaar naar Klazienaveen om zijn titel te verdedigen. In januari was de Pool nog de sterkste in de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Ook de winnaar van 2004, de Oekrainer Stanislav Lazyuta heeft toegezegd aan de start in Klazienaveen te verschijnen.

De beste papieren voor de eindoverwinning lijkt echter de Keniaan Benjamin Kipkoskei te hebben. Hij realiseerde in januari van dit jaar een tijd van 2.17 in de Mararkesh Marathon. Deze tijd ligt maar liefst 7 minuten onder het parcoursrecord van de Unive Drenthe Marathon. Ook de Oekrainer Viktor Rogovoy heeft te kennen gegeven voor verbetering van het parcoursrecord te gaan. De Polen Sztejter Slawomir en Lukasz Panfill zijn gevaarlijke outsiders. Op voorhand lijkt de marathon bij de heren een boeiende strijd te gaan worden.

De 24e Unive Drenthe Marathon wordt gehouden op zaterdag 26 mei 2007. De start van de marathon is om 14.30 uur, de halve marathon om 14.45 en de deelnemers aan het Open Drents Kampioenschap 10 kilometer worden om 17.45 uur weggeschoten.
Provincie:
Tag(s):