donderdag, 24. mei 2007 - 20:47

Jazzclub Assen sluit seizoen af met "Gipsy Swing"

Assen

Het seizoen 2006/2007 wordt door Jazzclub Assen op zaterdag 2 juni afgesloten met een sprankelende “Gipsy Swing� bijeenkomst in Hotel van der Valk te Assen. Hiermee is een eind gekomen aan het traditionele evenement Jazz on the Lake aan het Paterswoldsemeer, dat in de afgelopen 15 jaar als vaste afsluiting gold.

Hot Club Jazz of Gipsy Swing vormt al vele jaren een belangrijk onderdeel in de programmering van de club met als hoogtepunt het Django Reinhardt Memorial concert dat in oktober 2003 in dezelfde locatie plaatsvond. Ook op deze bijeenkomst zullen niet minder dan 3 orkesten zorgen voor een non-stop programma dat tot ca. 00.30 uur zal doorgaan

Om 20.30 uur wordt de avond geopend door de Bardvillains, het combo uit Assen dat volgend jaar haar zilveren jubileum hoopt te vieren en nog steeds een grote populariteit geniet in onze regio.

Vervolgens een optreden van het Gipsy Swing Trio, een drietal virtuoze musici met een reputatie tot ver buiten onze grenzen, speciaal voor dit optreden aangevuld met de begenadigde violist Watti Rosenburg, die regelmatig op binnen- en buitenlandse Django festivals is te beluisteren.

Tenslotte de formatie Pigalle 44 van de Amsterdamse gitarist Reinier Voet, die onder het motto “jazz with a gipsy touch� de Amerikaanse jazz weet samen te voegen met de haast nostalgische klanken van de Gipsy Jazz zoals deze werd gespeeld in het Parijs van de jaren ’30 en ’40. De band maakte niet alleen grote furore tijdens het grote internationale festival in het Franse Samois sur Seine, maar drong ook door het International Gipsy Guitar Festival in de Verenigde Staten en het niet minder bekende Jazz Manouche Festival in New Calediona.
Provincie:
Tag(s):