donderdag, 27. september 2007 - 15:30

Jeugdproject 'HARTstikke gezond' in Boelenslaan en Kootstertille

Buitenpost

Onder de naam 'HARTstikke gezond in...' start de gemeente Achtkarspelen twee projecten om de gezondheid te verbeteren van kinderen tussen 4 en twaalf jaar uit Boelenslaan en Kootstertille. De kinderen leren spelenderwijs meer te bewegen en zo een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Achtkarspelen geeft op 3 oktober het startsein voor de projecten. Daarbij geven de kinderen uit de dorpen een jumpstyle-demonstratie.

De aanpak van het project is opgezet volgens het model Lalonde. Ouders en leerkrachten zijn een belangrijke doelgroep binnen het project, omdat zij kinderen kunnen stimuleren tot gezond gedrag. Samen met de kinderen denken zij mee en maken zelf keuzes. Zo willen kinderen bijvoorbeeld in de schoolpauze meer uitgedaagd worden om te bewegen.

Naast de gemeente Achtkarspelen nemen Stichting Timpaan Welzijn, GGD Fryslân, de basisscholen en peuterspeelzalen deel aan het project. GGD Fryslân coördineert het project.

Het project 'HARTstikke gezond in...' wordt mede gefinancierd uit de stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) van het Rijk. De uitvoering van het project loopt tot augustus 2010. De deelnemers dragen daarna zelfstandig de zorg voor de continuïteit.
Provincie:
Tag(s):