dinsdag, 13. november 2007 - 16:16

Jeugdzorg per bus naar Heijenoordschool

Arnhem

Op dinsdag 20 november krijgt de openbare Jenaplanschool Heijenoord in Arnhem bijzonder bezoek. Dan stopt daar de jeugdzorgbus, van 9.30 tot 11.30 uur. Met de bus reizen jongeren mee die ervaring hebben met jeugdzorg. Zij bieden de leerlingen van de school gastlessen aan.

Deze lessen gaan onder andere over vooroordelen, omgaan met gevoel en gedrag en over het vragen van hulp. Bovendien presenteren zij de videoclip “wie ben jij�. In deze clip vertellen zij hoe er tegen hen aangekeken wordt, waarom zij bij jeugdzorg zijn terecht gekomen en hoe hun ervaringen zijn.

Met de bus komen ook medewerkers van de Kindertelefoon mee. Zij verzorgen eveneens gastlessen en laten kinderen chatten met de Kindertelefoon.

Het schoolbezoek van de bus is een onderdeel van de Week van de Jeugdzorg. Tijdens deze week staan de verhalen van kinderen over hun ervaringen centraal. Normaal gesproken komt belangstelling voor de jeugdzorg meestal voort uit een persoonlijk drama. Deze week komen ook de andere verhalen aan bod.

De week van de jeugdzorg start zaterdag 17 november met het Gelders Jeugdevent in het Triavium in Nijmegen. Op deze dag treden diverse artiesten op, zijn er lezingen over kinderen en opvoeding, kunnen bezoekers aan workshops meedoen en is er uiteraard de nodige informatie te vinden over alles wat met jeugdzorg te maken heeft.

Tijdens de week van de jeugdzorg zullen ook diverse Statenleden en enkele Gedeputeerden stages lopen bij jeugdzorginstellingen. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl
Provincie:
Tag(s):