donderdag, 24. mei 2007 - 16:02

Johan Cruijff court op schaal

Donderdag heeft Johan Cruijff in Madurodam een Cruyff Court op schaal geopend samen met groep 7 en 8 van de Dr. Willem Dreesschool uit het Haagse Laakkwartier. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Johan Cruyff Foundation en Madurodam.

“De Cruyff Courts bestaan 3,5 jaar en ik ben er erg trots op dat we nu al een Cruyff Court in Madurodam hebben. Helemaal leuk is dat het het 41e Cruyff Court is, en 41 is het omgekeerde van 14, mijn nummer. Dat er uiteindelijk ook een echt Cruyff Court komt in het Laakkwartier maakt het verhaal af, het feit dat Madurodam zich ook daar voor heeft ingespannen maakt onze samenwerking tot een hele bijzondere. Uiteindelijk kent dit project dus wederom alleen maar winnaars�, aldus Johan Cruijff.

De kinderen van de Dr. Willem Dreesschool zongen in koor “Johan, Johan!� toen Cruijff Madurodam binnenkwam. “Er wordt nu al op gevoetbald!� riep Cornelius Afriyie, een van de leerlingen, toen Cruijff het doek van het miniveldje afhaalde.

Het Cruyff Court, dat in de kleine versie een afmeting heeft van 1,60 bij 1,10 meter, ligt in Madurodam in een echte woonwijk: in een winkelstraat en achter Hotel De Wereld. De Cruyff Courts zijn in korte tijd een begrip geworden als het gaat om veilige sportvelden in drukbevolkte wijken en buurten in Nederland. De Johan Cruyff Foundation stimuleert met de Courts het samen kunnen spelen en sporten van jongeren. Ook Madurodam ondersteunt ieder jaar goede doelen die zich met hun activiteiten richten op jongeren, door middel van bijdragen van de Stichting Madurodam Steunfonds.

In het najaar 2007 wordt er ook een echt Cruyff Court Madurodam Veld gerealiseerd aan de Withuysstraat in het Haagse Laakkwartier. Zowel Madurodam als de Johan Cruyff Foundation zien beide veldjes als een mooi gebaar naar de stad en de jeugd van Den Haag.
Provincie:
Tag(s):