dinsdag, 26. juni 2007 - 20:35

Jong en oud laat zich knippen voor KIKA

Emmen

Na een hele dag knippen, wassen en föhnen konden Carien Heeres en Ilse van der Scheer dinsdag aan het eind van de middag trots een cheque van duizend euro overhandigen aan de Stichting KIKA, Kinderen Kankervrij. Samen met veertig mede eerste- en tweede jaarsleerlingen van de kappersopleiding hadden beide een inloopkappersdag georganiseerd op het Alfa College in Emmen om zo geld in te zamelen voor KIKA.

Iedereen, jong en oud die qua kapsel netjes voor de dag wilde komen en KIKA een warm hart wilde toedragen kon, het haar vanaf €3,50 laten wassen, knippen of föhnen door de kappers in opleiding. Ook voor het laten scheren van figuurtjes in de haren, draaiden de kappers in spe hun handen niet om. Tientallen mensen zijn volgens Ilse van der Scheer in de kapsalon langs geweest om iets aan hun haar te laten doen en hebben zo een bijdrage geleverd aan deze dag.

Beide leerlingen kwamen tot deze dag en kozen voor KIKA, omdat ze ieder een dierbaar iemand aan kanker hebben verloren. “Eerst was het de bedoeling het boetegeld voor vergeten werkshirts, dat anders voor potverteren zal worden aangewend beschikbaar te stellen. Maar er zat slechts €40,- in de pot en dat vonden we te weinig om over te maken naar KIKA. Vandaar dat Carien en ik deze inloopkappersdag hebben georganiseerd om het bedrag te kunnen verhogen� aldus Ilse van der Scheer.
Provincie:
Tag(s):