dinsdag, 18. september 2007 - 13:52

Jonge afpersers aangehouden

Amsterdam

Dinsdagmorgen 18 september, rond zeven uur, zijn vijf verdachten aangehouden door de politie in de wijk Nieuw Sloten. Aanleiding was een reeks van afpersingen op buurtgenootjes en schoolvriendjes.

Uit de buurt kwamen al langere tijd signalen dat er over een hele periode bedreigingen en zelfs afpersingen plaatsvonden. Om daar duidelijkheid over te krijgen, werd een bijeenkomst belegd, waar het stadsdeel, ouders van slachtoffers en politie bij aanwezig waren.

De aanwezige ouders waren na signalen uit de wijk door de buurtregisseur benaderd. Uit deze bijeenkomst bleek dat de feiten zich uitstrekten over een periode van anderhalf tot twee jaar en dat zij nog steeds doorgingen. De buit bedroeg voornamelijk kleine geldbedragen. Slachtoffers werden door de daders geïntimideerd en durfden het niet te vertellen. Voor zover nu bekend gaat het om 14 slachtoffers.

Een speciaal rechercheteam, dat onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam stond, pakte het onderzoek op.
Er kwam snel zicht op een hoofddader, die zaterdagmorgen 1 september werd aangehouden. Deze 20-jarige verdachte zit in voorlopige hechtenis.

In het lopende onderzoek is informatie naar voren gekomen over nog vijf verdachten, die vanochtend in hun woning zijn aangehouden. Deze verdachten zijn tussen de 14 en 20 jaar oud en waren nog niet eerder met de politie in aanraking geweest. In totaal gaat het dus om zes verdachten. Zowel slachtoffers en verdachten komen uit de wijk Nieuw Sloten.

Het onderzoek loopt en het team sluit meer aanhoudingen niet uit
Provincie:
Tag(s):