donderdag, 21. juni 2007 - 18:25

Jonge crimineeltjes aangehouden

Hilversum

Woensdagmiddag 20 juni heeft de politie Gooi en Vechtstreek drie jongeren aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en diefstal met geweld. Het gaat om drie jongens uit Hilversum, Weesp en Eemnes van respectievelijk 13, 14 en 16 jaar oud.

Op de H.J. Schimmellaan in Bussum werd dinsdagmiddag een 14-jarige Hilversummer van zijn mobiele telefoon beroofd. De Hilversummer werd aangesproken door drie jongens. Ze vroegen hem naar een wijk in Huizen terwijl ondertussen een van de jongens zijn mobiele telefoon uit de broekzak van de Hilversummer wilde halen.

De Hilversummer werd vervolgens geschopt. Zijn telefoon werd hem afgenomen. Maandag 18 juni werd een 12-jarige Huizer op de Trompstraat in Huizen tegengehouden door drie jongens. Ook hem vroegen ze naar een wijk in Huizen. De Huizer wees hen de weg en werd vervolgens uit het niets in elkaar geslagen. Korte tijd later overkwam een 14-jarige Huizer in die straat hetzelfde.

Op basis van signalementen konden de jongens gistermiddag worden aangehouden. Ze worden morgen, vrijdag 22 juni, voorgeleid aan de Officier van Justitie in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):