maandag, 30. april 2007 - 9:36

Jonge dierenbeschermers brengen zeehond terug naar zee

Emmen

De zeehond Kifora, die tijdens de zware storm in januari haar moeder is kwijtgeraakt, is door de Kids For Animals de jeugdleden van de Dierenbescherming Zuid Oost Drenthe weer teruggezet in de waddenzee. Vanaf Terschelling gingen de zeven zeehonden hun vrijheid weer tegemoet.

Kifora werd 21 januari j.l. binnengebracht bij de zeehondencrèche in Pieterburen, ze was toen ongeveer drie weken oud en kon niet voor zichzelf zorgen. Op 1 februari is ze geadopteerd door de Kids for Animals van de Dierenbescherming Zuid Oost Drenthe.


Na drie maanden lang liefdevol te zijn verzorgd door de medewerkers van de zeehondencrèche, was het vorige week zover, ze was zover aangesterkt dat ze weer voor zichzelf kon zorgen. Samen met 7 andere zeehonden is ze naar Terschelling gebracht. Daar werden de kratten geopend en konden de zeehonden hun vrijheid tegemoet gaan.

Kifora werd vergezeld door twee jeugdleden van de Kids for Animals, die uitgeloot waren om de ‘uitzetting’ mee te maken en twee begeleiders. Voor zowel de kinderen als de begeleiders was dit een unieke en bijzondere ervaring.
Provincie:
Tag(s):