maandag, 18. juni 2007 - 11:08

Jonge spuitgasten blussen brand in kapsalon

Sint Philipsland

Zaterdag hebben de junioren van de Fliplandse jeugdbrandweer zich geplaatst voor de halve finale. In Terneuzen behaalde de jonge ploeg een 4e plaats en plaatst zich daarmee voor de landelijke wedstrijden op 6 oktober in het Noord-Hollandse Hoorn. De juniorenploeg had zich in mei in Bladel geplaatst voor de halve finale door daar als eerste te eindigen.

De juniorenploeg kreeg zaterdagochtend in Terneuzen een melding van een binnenbrand in een kapsalon. Nadat bevelvoerder Reinier van Dis aan de alarmcentrale genoeg informatie had opgevraagd over het soort pand en de aard van de brand, rukte de ploeg uit.

Al snel was de ploeg ter plaatse en werd door de bevelvoerder en de aanvalsploeg, de gebroeders Dirk en Pieter Buijs, een verkenning bij het gebouw uitgevoerd. Binnen in het pand bleek inderdaad brand te zitten, waardoor het nodig was om eerst een straal in te zetten op deze brand alvorens verder verkend kon worden om op zoek te gaan naar een eventuele tweede brandhaard.

Inmiddels had de waterploeg, Evert Walpot en Lennard Noorthoek, samen met pompbediener Johnny Kloet gezorgd dat de waterwinning in orde was. Toen deze klus was geklaard werd de eerste straal afgelegd op de gevonden brandhaard. Vervolgens kon de waterploeg doorverkennen en stuitten zij op een tweede brandhaard. Zij zetten de tweede straal in op deze vlammenzee, waarna de brand snel onder controle was. Als snel kon toen het sein ‘brand meester’ gegeven worden. Vervolgens kon de ploeg gaan inpakken. De ploeg had 21:40 minuten nodig om de klus te klaren.

Tijdens de prijsuitreiking, in de brandweerkazerne van Terneuzen, bleek dat de Sint Philipslandse ploeg geëindigd was op een 4e plaats. Daarmee plaatsten ze zich voor de landelijke finale die op 6 oktober gehouden wordt in het Noord-Hollandse Hoorn. Het verschil met de nummer 2 was echter nihil; slechts 15 punten.

Op de eerste plaats eindigde de ploeg van Zwolle. Tweede werd Veenendaal, op de voet gevolgd door de jeugdploeg van Roosendaal. De leiders van het jeugdkorps spreken van een goed resultaat voor deze jonge ploeg.
Provincie:
Tag(s):