vrijdag, 23. februari 2007 - 18:28

Jonge vrouwen slachtoffer van straatroven

Arnhem

In Arnhem zijn donderdagavond twee jongen vrouwen het slachtoffer geworden van straatroven. De slachtoffers waren daarbij met de schrik vrij gekomen. De straatroven vonden plaats in de wijk Malburgen en het centrum van de stad. De politie is nog op zoek naar de daders.

Een 23-jarige Arnhemse werd omstreeks half tien op de Graslaan in de wijk Malburgen, nabij de fietstunnel bij de John Frostbrug, door twee onbekende jongens beroofd van haar portemonnee. Daarbij was volgens het slachtoffer geweld gebruikt: de vrouw was door het duo van haar fiets getrokken en op de grond gegooid. Nadat ze haar portemonnee hadden buitgemaakt gingen ze er met de fiets van het slachtoffer vandoor richting Drieslag. Het zou gaan om twee blanke jongens van tussen de 13 en 15 jaar oud met beiden een mager postuur.

Op de Vijzelstraat, in het centrum van de stad, sloegen rond elf uur twee tasjesdieven toe bij een 23-jarige vrouw uit Gendt. In dit geval wisten de daders terwijl ze op een snorfiets reden de handtas van het slachtoffer los te rukken. Vervolgens gingen ze er vandoor. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee jongens van 16 a 17 jaar op een witte Citta snorfiets. De duopassagier zou een petje dragen. Ook zou er sprake zijn van een meisje op een witte scooter die bij de twee jongens leek te horen.

In beide gevallen zoekt de politie nog naar getuigen
Provincie:
Tag(s):