zondag, 26. augustus 2007 - 13:31

Jongen aangehouden voor bezit neppistool

Zeewolde

Een 17-jarige jongen uit Zeewolde is zaterdagmiddag 25 augustus jl. aangehouden omdat hij een balletjespistool bij zich droeg. De politie controleerde, na een melding, vier jongens aan de Kringloop en ontdekte daarbij het neppistool. De verdachte die het balletjespistool net had gekocht tijdens een vakantie in het buitenland is aangehouden. Na het verhoor mocht hij weer weg, maar kreeg wel een proces-verbaal.

Steeds meer mensen nemen speelgoedpistolen vanuit vakantielanden als Spanje, Frankrijk en Portugal mee naar huis. In Zuid-Europese landen zijn deze volop in de winkel te koop, omdat de plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in Nederland. In Nederland zijn deze pistolen verboden, omdat ze vaak niet van echt te onderscheiden zijn.

Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Ze kunnen gebruikt worden om mensen te bedreigen. En mensen die zich bedreigd voelen, zien niet zo snel het verschil tussen echt en nep. Met alle gevolgen van dien.
Provincie:
Tag(s):