vrijdag, 18. mei 2007 - 14:38

Jongen graait naar dienstwapen politiebiker

Haarlem

De politie heeft donderdag 17 mei rond 22.00 uur twee jongens uit Haarlem en Ermelo, van 18 en 15 jaar oud, aangehouden. Politiebikers zagen de 15-jarige Ermeloër staan op het schoolplein aan het Spijkerboorpad. Bij het zien van de agenten nam de jongen de benen. Na een korte achtervolging troffen de agenten de jongen liggend onder een auto aan op de Stresemannlaan.

De agenten wilden hem aanhouden, maar hiertegen verzette hij zich hevig onder aanmoediging van verschillende andere jongens, waaronder de 18-jarige Haarlemmer. Deze jongen besloop de agenten van achter en deed een mislukte graai naar het dienstwapen van een van de agenten.

Hierna gaf hij een van de agenten een trap tegen de zij. Vervolgens ging de groep ervandoor. Tijdens deze vlucht werd er nog een steen richting de politiebikers gegooid. De 18-jarige jongen werd even later door andere agenten aangehouden. Beide jongens zijn voor verhoor ingesloten op het bureau. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Ook neemt de politie contact op met de ouders van beide jongens.
Provincie:
Tag(s):