donderdag, 5. juli 2007 - 22:17

Jongens beloond voor hulp bij brand

Amsterdam

De vier jongens, de afgelopen week een bewoner gered hebben uit een brandend huis zijn vrijdag door zowel de brandweer als de gemeente in het zonnetje gezet. De brandweer roemde het heldhaftige optreden van de vier en bood ze een halve dag meelopen in het opleidingscentrum aan zodat ze kunnen kijken of de (jeugd)brandweer niet iets voor hen is. Van het stadsdeel Amsterdam Noord kregen de 'helden' uit handen van Rob Post vier kaartjes voor het Amsterdam Tournament. Het slachtoffer had als verassing nog een cadeau bon voor ze.

De vier jongens kwamen op 26 juni direct in actie toen zij rook uit een woning in een flat aan Bovenover zagen komen. Ze waarschuwden de bewoners van de flat en brachten de bewoner van de woning waar de brand woedde in veiligheid.

De huldiging vond plaats terwijl Mike (12) en Yasin (14) vertrokken naar hun vakantie bestemmingen. Dus namen de andere twee helden Mohammed (15) en Wasib (14) de cadeaus voor hen in ontvangst. Met de kaartjes voor het Amsterdam Tournament waren ze dolblij en ook de dag bij de brandweer is super leuk. De veertienjarige Wasib wil later profvoetballer worden maar als dat niet lukt is een baan bij de brandweer ook leuk, zo liet hij enthousiast weten.

De moeder van Mohammed " Ik wou dat hij eens nadacht voor hij iets deed, maar deze keer is het echt geweldig wat hij heeft gedaan. Ik ben beretrots op hem".

De bewoner liep door de heldendaad van de jongens slechts lichte brandwonden op, hij mocht na twee dagen het ziekenhuis weer verlaten. "De schade aan mijn huis is behoorlijk, maar het had zonder de komst van de jongens veel slechter af kunnen lopen. Ik ben blij dat ze erbij waren, dat ze zo bij de tijd waren en dat ze mij gered hebben. Petje af."
Provincie:
Tag(s):