vrijdag, 14. december 2007 - 8:31

Jongens filmen levensgevaarlijke explosies

Zierikzee

Drie jongens van 14 en 15 jaar oud, uit Zierikzee, zijn donderdag door de Zeeuwse politie aan de tand gevoeld over diverse vernielingen die zij hebben gepleegd.De jongens hadden zogenaamde 'staalbommen' gemaakt (stalen buizen met kruit daarin) en zij hadden die tot ontploffing gebracht, met de bedoeling gemeenteeigendommen te vernielen.

Op deze manier hebben zij o.a. een fietsenstalling, verkeersborden en een vuilnisbak opgeblazen. Tijdens het opblazen van de diverse goederen werd er door één van de jongens gefilmd. De filmpjes werden naderhand op www.youtube.com gezet.

Door gedegen recherchewerk is de Zeeuwse politie erachter gekomen wie de daders van de vernielingen waren. Toen de daders met naam bekend waren bij de politie heeft de officier van justitie toestemming gegeven om de jongens aan te houden. Zij hebben alledrie verklaringen afgelegd bij de politie.

Ze zijn weer in vrijheid gesteld, maar mogen zich binnenkort voor hun levensgevaarlijke spelletjes verantwoorden. In totaal hebben de jongens voor een bedrag van honderden euro's schade veroorzaakt. De gemeente gaat de schade op de jongens verhalen.
Provincie:
Tag(s):