dinsdag, 11. december 2007 - 23:05

Jongens lichten oude vrouw op

Naaldwijk

Twee jongens zijn er maandag om kwart over zeven met de huishoudportemonnee van een 89-jarige vrouw vandoor gegaan. Ze belden bij haar woning de Van der Doortogestraat aan met de vraag of de vrouw een bosje gerbera’s van 1 euro 50 wilde kopen. De vrouw stemde toe en ging haar portemonnee halen.

De jongens liepen met haar mee de woning binnen en nadat ze de bloemen betaald had, liep één van de jongens terug de woning in, met de mededeling dat zijn fietssleutel nog binnen lag. Even later ontdekte het slachtoffer dat haar huishoudportemonnee met de jongens was verdwenen. Ze kon een summier signalement aan de politie verstrekken. Het gaat om twee jongens van ongeveer 15 jaar oud, in donkere nette kleding gekleed. Ze hadden donkere mutsen op hun hoofd en spraken accentloos Nederlands.
De politie onderzoekt de zaken en waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit 'hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen de kans - jong en oud - om het slachtoffer te worden van een babbeltruc. Slachtoffers doen lang niet altijd aangifte bij de politie omdat zij zich wellicht schamen om er voor uit te komen dat zij toch het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Het advies is dan ook om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende buiten wachten en doe of laat de voordeur dicht. (Her)kent u deze jongens of heeft u informatie die de politie kan helpen ze te vinden? Belt u dan met de politie van Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem kan u uw informatie doorgeven via M. op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):