donderdag, 6. december 2007 - 12:56

Jongeren plegen putdekselincidenten uit pure verveling

Bedum

Met de aanhouding van twee jongens van 13 en 15 jaar, beiden uit Bedum, heeft de politie de zogenoemde putdekselincidenten in Bedum opgelost. Een 35-jarige inwoonster uit Bedum raakte in november gewond toen zij in een put zonder deksel was gevallen. De politie is vervolgens een onderzoek gestart.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een buurtonderzoek en op basis van enkele getuigenverklaringen. Ook de kennis van de buurtagenten heeft een rol gespeeld in het onderzoek.

De 35-jarige vrouw uit Bedum was op dinsdag 20 november in het donker vanaf de passagiersstoel uit een auto gestapt. Zij stapte pardoes in de put. Zij kwam met haar voet op de rand van het putdeksel, die in de put lag, terecht. Hierbij brak het slachtoffer haar voet en zij scheurde ook haar enkelbanden. Ook liep zij enkele kneuzingen op. De vrouw is na een bezoek aan de doktersdienst naar het ziekenhuis gegaan.

Volgens eigen zeggen hebben de knapen de putdeksels verwijderd, omdat zij zich verveelden. Beiden verdachten mochten na verhoor weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):