dinsdag, 20. november 2007 - 11:31

Jongeren presenteren speciaal lesmateriaal over Auschwitz

Leeuwarden

Het discrimunatiemeldpunt Tûmba, de Manus Branding Stichting en Stichting Hulp en Welzijn Leeuwarden presenteren woensdag 21 november een film over de Auschwitzreis van een aantal jongeren uit de Wielenpôlle en Cambuursterhoek.

De film wordt in combinatie met een lesbrief als voorlichtingsmateriaal gebruikt voor middelbare scholen. Tijdens de filmpresentatie kunnen geïnteresseerde scholen een indruk krijgen van het unieke, persoonlijke en vooral leerzame lesmateriaal. De filmpresentatie vindt plaats om 19.30 uur in buurthuis de Kobbekooi aan de Kurkemeerstraat in de Wielenpôlle.

Veertien jongeren uit de twee DOEN!-wijken hebben afgelopen augustus een bezoek gebracht aan het voormalig concentratiekamp in Polen. Ze hebben daar met eigen ogen kunnen zien wat de gevolgen van racisme kunnen zijn. Voorafgaand aan de reis sprak de groep jongeren met ouderen over de Tweede Wereldoorlog en bezochten ze het Verzetsmuseum van Leeuwarden. Dit hele traject is, deels door de jongeren zelf, gefilmd.

Het Auschwitztraject is georganiseerd door de genoemde stichtingen en is gefinancierd vanuit DOEN! Dit project investeert, samen met wijkbewoners, in de verbetering van hun wijk. Betrokkenheid en bewustwording van wijkbewoners zijn daar onderdeel van.
Provincie:
Tag(s):