donderdag, 26. juli 2007 - 10:16

Jos Brink ongeneeslijk ziek

Amsterdam

Jos Brink heeft darmkanker met uitzaaiingen in zijn longen, lymfe en linkerbeen dat verteld de tv-persoonlijkheid in een interview met de Teelgraaf. De 65-jarige Brink kreeg tijdens een vakantie in Italië zoveel pijn in een plek onder zij lever dat hij terugkeerde naar nederland voor een onderzoek. Hieruit bleek dat hij kanker in een vergevorderd stadium heeft.

Jos Brink zal nog volgende week geopereerd worden en een maand later een chemokuur ondergaan. Maar hij is niet meer te genezen, vertelde de oncoloog. Door de operatie zal de pijn wel verzacht worden.

Brink is vooral bekend als presentator van tv-programma's als 'Wedden Dat!' en 'De 64.0000 Gulden Vraag'. In de musicalwereld is hij al sinds 1979 een bekend gezicht. Zo speelde hij in 'Markerade' en 'Max Havelaar' en kroop in de huid van Wim Sonneveld in de gelijknamige musical. Volgend jaar zou Jos Brink weer op de planken verschijnen in de musicalversie van 'Op hoop van zegen'. Of hij in staat zal zijn deze rol te vertolken is nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):