zondag, 7. oktober 2007 - 12:13

Joyrider ramt en vlucht

Drachten

De politie heeft donderdagavond een 18-jarige automobilist uit Nij Beets aangehouden. De jongen ging ervandoor na het veroorzaken van een aanrijding.

De 18-jarige reed in Drachten over de Eikesingel. Achter hem reed een 28-jarige automobilist uit Drachten. Uit tegenovergestelde richting kwam een 66-jarige automobilist uit Drachten. De 18-jarige reed recht op deze auto af. De 66-jarige wist door een stuurcorrectie een frontale botsing te voorkomen, toch raakten de auto's elkaar.

De auto van de 18-jarige werd stuurloos en kwam circa 50 meter verder tot stilstand. Deze man stapte in de auto van de 28-jarige, een familielid, en de twee gingen er in de auto van de 28-jarige vandoor. De politie is naar het duo gaan zoeken en trof ze op de Kaden aan. Beide zijn aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. De 18-jarige bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Een 53-jarige passagier van de 66-jarige automobilist liep knie- en enkelletsel op. Hij liet zich door de Dokterswacht behandelen.
Provincie:
Tag(s):