woensdag, 19. september 2007 - 10:02

Jumpstyle Award voor leerlingen Oud-West

Nijmegen

Ter gelegenheid van de jaarlijkse aftrap van het schoolpreventie-programma 'Nijmegen in beweging' (NIB), kunnen leerlingen in Nijmegen Oud-West op 27 september meedingen naar de Jumpstyle Award.Deze prijs wordt uitgereikt door wethouder Zorg en Welzijn Lenie Scholten in wijkcentrum Titus Brandsma. Aan het totale programma nemen circa 900 kinderen deel.

Het wijkevenement vindt plaats op vier openwijkscholen in Nijmegen Oud-West: Aquamarijn, De Wieken, Michiel de Ruyter en De Zonnewende. Het NIB-programma, dat in 2005 van start ging, heeft als doel om overgewicht bij kinderen tegen te gaan, met name in de wijken Waterkwartier, Biezen, Wolfskuil en Heseveld. In dit kader krijgen kinderen gedurende het hele jaar verschillende activiteiten aangeboden op het gebied van gezonde voeding, beweging en sport.

De dag begint op alle vier de scholen met een warming-up op het schoolplein en een gezond ontbijt in de klas. In het wijkcentrum Titus Brandsma worden voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8 smaaklessen, een kennisquiz en workshops jumpstyling georganiseerd. De prijs voor de jongste deelnemertjes wordt uitgereikt door wethouder Zorg en Welzijn Lenie Scholten. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
Provincie:
Tag(s):