vrijdag, 24. augustus 2007 - 17:31

Jury Entente Florale brengt extra bezoek

Tilburg

De jury voor de landelijke wedstrijd Entente Florale heeft donderdag een extra bezoek aan Tilburg gebracht. De Entente Florale is een nationale competitie ‘Groenste stad en dorp van Nederland’. Enkele weken geleden bezocht de jury voor het eerst de gemeente Tilburg, deze keer was de jury uitgebreid met enkele leden. Per bus bezocht het gezelschap onder meer het Wilhelminapark, sterrebos de Oude Warande en het natuurgebied de Dongevallei in de Reeshof.

Juryleden gaven bij hun eerste bezoek al aan dat ze verrast waren door het Tilburgse groenbeleid. De jury bezoekt alleen de kanshebbers voor de tweede maal, zo gaf men toen al aan.

Bij de Entente Florale competitie spelen criteria als goed aangelegde en onderhouden groenvoorzieningen en een goed evenwicht tussen oorspronkelijk en aangelegd groen een belangrijke rol. Naast de beoordeling van de gemeentelijke beleidsplannen op het gebied van groen kijkt de jury ook naar de vertaling van het beleid in de praktijk.
Dit jaar doen tien plaatsen mee aan deze verkiezing.

In de categorie ‘steden’ (plaatsen met meer dan 15.000 inwoners) zijn dat Apeldoorn, Gorinchem, Tilburg, Uden en Weesp. De officiële prijsuitreiking is op 17 oktober. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt dan bekend welke plaatsen zich het groenste dorp en de groenste stad van Nederland 2007 mogen noemen. De winnaars vertegenwoordigen in het daaropvolgende jaar Nederland in de Europese Entente Florale.
Provincie:
Tag(s):