maandag, 25. juni 2007 - 10:35

K1 liefhebbers bekogelen Bob Sapp na flut gevecht

Amsterdam

Zaterdag vond voor de 5e keer het vechtsportgala 'It’s show time’ plaats in de Amsterdam ArenA. Met 18.000 betalende bezoekers mag het evenement zich scharen onder de grootste sportevenementen in Nederland. De show werd in vier landen, Japan, Zuid-Korea en de VS, semi-live uitgezonden. SBS bracht het zaterdagavond ook op de Nederlandse tv. Bob Sapp zal zich het optreden nog lang heugen, hij werd voor zijn knokpartij 'beloond' met sinaasappels en appels en een fluitconcert.

K-1 is een vechtsport die technieken van onder andere het thaiboksen, Taekwondo, karate, kung-fu, kickboksen en het traditionele boksen combineert. De 'K' staat voor karate, kung-fu en kickboksen. De term K-1 is afgeleid van F-1 of Formule 1.

Amerikaanse gigant Bob Sapp kreeg na zijn 'flut' optreden van het publiek een fluitconcert om zijn oren. Vanaf de gedekte tafels langs de ring kreeg hij ook nog sinaasappels en appels toegeworpen. De 160 kilo zware kolos gaf na een minuut zijn gevecht tegen drievoudig K1 kampioen Peter 'The Lumberjack' Aerts al op. Het is de echte K1 liefhebber al enige tijd een doorn in het oog dat boksers, zonder enige kickbox achtergrond, een graantje mee willen pikken van het succes in de K1.

De andere partijen waren zeker leuk om te zien, aldus het publiek. Datde ArenA al snel na de aankondiging van het gevecht was uitverkocht geeft aan dat de vechtsport in Nederland ongekend populair is.

Regerend Wereld Kampioen Sem Schilt uit Zuid-Laren liet zich zijn 'champions belt' niet ontnemen en aan het eind van de avond was hij de terrechte winnaar van de K1 World GP 2007.
Categorie:
Tag(s):