vrijdag, 31. augustus 2007 - 9:39

Kabinet wil BTW verhogen naar 20%

Den Haag

Als het aan het kabinet ligt zal het BTW tarief stijgen van 19 naar 20%. De accijns op benzine zal eveneens niet onberoerd worden gelaten. De bedoeling is dat de consument per liter benzine 1 cent meer gaat betalen aan accijns. Dit melden bronnen aan RTL Nieuws.

Leaseauto rijders gaan niet alleen meer aan de pomp betalen, ook de bijtelling voor het gebruik van de auto stijgt van 22 naar 25%. De belangenbehartigers voor het goederenvervoer, EVO, zijn op zijn zachts gezegd niet blij met de maatregel. In een reactie op de kabinetsplannen laat EVO weten, 'De bijtelling voor bestelautorijders gaat keer op keer omhoog. Vanaf 1 juli 2005 moest opeens ook de BPM worden meegeteld voor de berekening van de bijtelling, terwijl de ondernemer helemaal geen BPM betaalt. Hierdoor werd de bijtelling voor de berijder bijna 40 procent duurder. En nu wil het kabinet de bijtelling verhogen naar 25 procent. Aangezien een bestelauto met gemak 40.000 euro kost, betaalt een loodgieter evenveel bijtelling als een directeur in een luxe personenauto. De verhoudingen zijn totaal zoek'.

Peter Janssen, directeur RAI Vereniging: “Volgens mij is dit slechts het topje van de ijsberg. Wat ik mis op dit moment is een duidelijke visie van het kabinet op grote thema’s als bereikbaarheid en milieu�. Eerder dit jaar werden al plannen bekend over slurptax. Janssen: “Ik verwacht dat de gemiddelde autorijder volgend jaar fors duurder uit is�.
Categorie:
Tag(s):