maandag, 24. december 2007 - 13:04

Kabinet zamelt 1.316 euro in voor Serious Request actie

Den Haag

Het Kabinet heeft tijdens haar kerstdiner 1.316 euro ingezameld voor de Serious Request actie van radio 3FM. Als nieuwste telg binnen het kabinet Balkenende IV gaf staatssecretaris Jack de Vries van Defensie het bedrag zondagavond af bij de brievenbus van het Glazen Huis in Den Haag.

Eerder deze week maakte het kabinet al bekend het eindbedrag dat de actie voor schoon drinkwater opbrengt te verdubbelen. Omdat de 19 aanwezige bewindslieden ook een donatie uit eigen zak wilden doen, ging tijdens het kerstdiner een kerstmuts rond.

De dinsdag beëdigde De Vries steunt de actie ten bate van het Rode Kruis van harte, zo zei hij na zijn bezoek aan het Glazen Huis. “Als je weet dat jaarlijks vier miljoen mensen overlijden door gebrek aan schoon water, is het goed dat deze actie er is. Het maakt dat er aandacht voor komt. Als Defensie staan we voor vrede en veiligheid. Ook schoon drinkwater speelt daarbij een rol�, zo gaf De Vries aan.

De actie startte woensdag 19 december toen Prins Willem-Alexander de 3FM-dj's Rob Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom opsloot in het huis. Maandag 24 december eindigt de actie op 't Plein in de hofstad.
Provincie:
Tag(s):