zaterdag, 7. juli 2007 - 10:30

Kadavers van kalveren gedumpt

Houten

De politie heeft na een melding van een medewerker van de gemeente Houten, in de berm aan de vleuggelboot twee kadavers van kalveren, een aantal mogelijk asbesthoudende platen en een hoeveelheid landbouwplastic aan. Het vermoeden bestaat dat het afval daar al enige tijd moet hebben gelegen.

De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor het dumpen van afval op het gedeeltelijk braakliggend terrein van de Vleugelboot waar onder meer het Arrestantencomplex van de Politie Utrecht(APU) en andere bedrijfspanden worden gebouwd.

De kadavers bevonden zich al in een verregaande staat van ontbinding. De Politie Milieu Dienst(PMD) heeft de zaak in onderzoek en maakte overzichtfoto’s van de aangetroffen situatie. De gemeente droeg zorg voor de juiste en veilige afvoer van het afval. De politie wil graag in contact komen met een ieder die informatie heeft over deze illegale (afval)dumping. Informatie kan worden doorgebeld naar de politie district Lekstroom, bureau Houten via het telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):