donderdag, 26. april 2007 - 17:33

Kamervragen over foie gras op Paleis Noordeinde

Den Haag

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft kamervragen gesteld over het serveren van saus van ganzenlever op Paleis Noordeinde tijdens een diner dat Koningin Beatrix organiseerde voor ‘vooraanstaande beoefenaren van wetenschap en cultuur’. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft inmiddels aangegeven dat het ‘een eenmalige uitzondering betrof’.

Thieme wil weten of het diner een privé karakter had en of de uitspraak van de RVD betekent dat er voortaan geen foie gras meer geserveerd zal worden ten paleize. Ook vraagt Thieme of voortaan eveneens geen foie gras meer geserveerd zal worden bij andere door de overheid georganiseerde bijeenkomsten.

Foie gras is afkomstig van gedwangvoederde ganzen met leververvetting. De productie van foie gras is in Nederland verboden vanwege de barbaarse productiewijze met het oog op dierenwelzijn. De partij voor de Dieren vindt het niet acceptabel dat producten die in Nederland niet mogen worden geproduceerd om reden van dierenwelzijn, als importproduct toch op overheidsmenu’s terecht komen.
Provincie:
Tag(s):