dinsdag, 18. september 2007 - 10:01

Kampioenstitels provinciale fokdag Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde

Afgelopen zaterdag werd tijdens de provinciale fokdag in het Friese Zwaagwesteinde een premiekeuring voor Shetlandpony’s gehouden. Stal de Sanjesreed sleepte diverse kampioenstitels in de wacht. Het hoogtepunt was wel het behalen van zowel de algemeen jeugd- als de algemeen dagkampioenstitel. Bovendien kon de stal ook het fokgroepkampioenschap mee naar huis nemen.

Tijdens de fokdag scoorde De stal van Jan Liezenga uit Oentsjerk hoog Bij de hengstveulens en behaalde Aike van de Sanjesreed het reservekampioenschap. Bij de grote maten bracht Woman van de Sanjesreed het tot reservekampioen en in de rubriek middenmaatsmerries sleepte de zevenjarige Poemé van de Sanjesreed (V. Kosco van Graafland) het kampioenslintje in de wacht. De zwarte kroonmerrie Poemé behaalde daarnaast ook de titel algemeen dagkampioen.

Als laatste was de kroonmerrie Kaletha van de Sanjesreed (V. D-wendor v.d. Vuurbaak), die met haar vier dochters het fokgroepkampioenschap behaalde. Stal De Sanjesreed kon, naast de vele (reserve)kampioenstitels maar liefst vier met een eerste premie
bekroonde merries mee naar huis nemen.
Provincie:
Tag(s):