woensdag, 14. februari 2007 - 14:49

Kap pluizende populieren van start

Almere

Op een aantal plekken in Almere Stad West worden, vanaf deze week, populieren gekapt. Dat gebeurd omdat de populieren zijn gaan pluizen, waardoor er overlast is ontstaan voor de omliggende woningen. Het betreft de populieren op het Manifestatieterrein in Stedenwijk, langs de Mosweg, achter Markerkant 12, voor Electrabel, bij de IJsselmeerweg, tussen de Mosbuurt en Markerkant 13 en 14 en langs de brandweerkazerne.De eerste bomen worden 15 februari gekapt.Als het weer meewerkt, zijn de werkzaamheden eind maart afgerond.

Omwonenden zullen de komende tijd zeker overlast ondervinden van de werkzaamheden. De genoemde locaties zullen in eerste instantie behoorlijk 'op de kop' worden gezet en de werkzaamheden zullen ook de nodige geluidsoverlast met zich meebrengen. Omwonenden hebben inmiddels een brief ontvangen over de geplande werkzaamheden.

Vrouwelijke populieren pluizen in eind mei, begin juni als ze zo'n 15 jaar oud zijn. De pluis waait van de boom af, verspreidt zich in de directe omgeving en veroorzaakt overlast. Voor omwonenden en andere geïnteresseerden organiseerde de gemeente Almere in december een informatie-inloop. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde de gemeente de plannen en konden bewoners ook meebeslissen over bepaalde inrichtingsmogelijkheden en boomsoorten.
Provincie:
Tag(s):