donderdag, 21. juni 2007 - 13:07

Kat doorzeefd met hagel

Eesveen

Op woensdag 20 juni deed een inwoonster van Eesveen aangifte van het doodschieten van haar kat. Ze had het beestje op zondagochtend rond 09.30 uur aangetroffen bij de achterdeur van haar woning aan de Gierwal. Hij bleek verlamd aan de achterpoten. Daarop nam ze haar huisdier mee naar de dierenarts, die in eerste instantie geen oorzaak voor de verlamming kon vinden.

'S-avonds jankte het dier echter van de pijn. Opnieuw bracht de vrouw een bezoek aan de dierenarts. Uit röntgenfoto’s bleek dat het lijf van de kat vol zat met hagel. Omdat opereren niet mogelijk was, is besloten het dier in te laten slapen. De kat liep vaak in de weilanden bij de Gierwal. Zaterdagmiddag zijn door een achterbuurvrouw de hele middag schoten gehoord in de Eese, maar niet duidelijk is of die te maken hebben met dit voorval.

De politie is op zoek naar getuigen die wellicht meer informatie kunnen verstrekken over dit schietincident. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding doorgeven via Bel M, meld misdaad anoniem, op telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):