maandag, 5. november 2007 - 18:48

Katie Melua zet langste kettingreactie ter wereld in gang

Leeuwarden

Op vrijdag 16 november a.s. om 19.25 uur bereikt de spanning rond Domino Day 2007 in Leeuwarden zijn climax. Niemand minder dan de populaire Britse zangeres Katie Melua zal dan met een klein tikje de eerste van 4.500.000 dominostenen in beweging zetten. Het moment van de waarheid voor meer dan tachtig bouwers uit elf landen die zich wekenlang hebben ingezet voor deze wereldrecordpoging. Een internationaal miljoenenpubliek uit tien landen zal met ingehouden adem de uitzending volgen om te zien of het wereldrecord zal sneuvelen. De presentatie van Domino Day 2007 is in handen van Nance en Hans Kraay jr.

In Leeuwarden neemt de spanning toe, naarmate vrijdag 16 november dichterbij komt. Niet alleen wordt er vurig gehoopt dat het huidige wereldrecord, dat op 4.079.381 ligt, wordt verbroken, ook werd er volop gespeculeerd over de artiest die dit jaar naar Leeuwarden zou afreizen. Grote namen als Lionel Richie, Anastacia, Kim Wilde, A-Ha en Ilse de Lange gingen Katie Melua al voor. Met meer dan 7,5 miljoen verkochte albums is de 23-jarige wereldster op dit moment de best verkopende Britse artieste. Het spektakel Domino Day trok vorig jaar 80 miljoen kijkers in Europa.

De voorbereidingen voor Domino Day 2007 zijn in volle gang. Op woensdag 26 september zette Gerard Joling de eerste gegraveerde gouden steen neer. Inmiddels staan er al iets meer dan drie en een half miljoen en zijn er dus nog 1.000.000 stenen te gaan.

Het thema van Domino Day 2007 is ‘Falling into Life’: de vallende dominostenen en de muziekeffec-ten zorgen tezamen voor een spectaculaire expressie van de vele aspecten van het leven. Behalve Nederland participeren Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Groot-Brittannië, België, Kroatië, Polen, Spanje, Rusland en Slowakije in dit grootschalige project. Alle landen zenden Domino Day 2007 live of semi-live uit. De presentatie voor Nederland is in handen van Nance en Hans Kraay jr.
Categorie:
Tag(s):