dinsdag, 16. oktober 2007 - 18:15

Katja Schuurman lanceert 'Return to Sender'

Amsterdam

TV-presentatrice Katja Schuurman heeft dinsdag 16 oktober haar eigen project gelanceerd in Amsterdam. Met Return to Sender wil zijn een verschil maken in de wereld. " Ik heb veel van de wereld gezien. Indrukwekkende culturen, inspirerende mensen, maar ook intense armoede. Met de stichting Return to Sender wil ik op mijn eigen wijze een bijdrage leveren aan het bestrijden van de wereldarmoede. Return to Sender zoekt naar bijzondere producten en objecten in de armste gebieden van de wereld om die te verkopen in Nederland."

Door de lokale economie te stimuleren verbeteren de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingsgebieden op duurzame wijze. Dankzij de samenwerking met HEMA geeft Return to Sender iedereen in Nederland de mogelijkheid bijzondere producten te kopen die geïnspireerd zijn op de traditie en cultuur van een land en de kans écht iets goeds te doen. Dubbel goed zelfs, want de winst die in Nederland op de producten en het merk gemaakt wordt, gaat terug naar ontwikkelingsprojecten en educatie in de regio’s van herkomst. Return to Sender!

De HEMA gaat een dekbedovertrek uit China, een sjaal uit India, tassen van gebruikte rijstzakken uit Peru, manden uit Senegal, kinderpuzzels en een krukje uit Sri Lanka en kersthangers uit Brazilë in het assortiment opnemen.

Katja reisde afgelopen zomer naar o.a. Mongolië, Peru, Senegal, India en Cambodja om op zoek te gaan naar mooie producten en om opnames te maken voor het programma RTS dat op zaterdag 27 oktober van start gaat bij omroep LLiNK. In het tv-programma staan de eerste acht Return to Sender producten centraal.
Categorie:
Tag(s):