zondag, 7. oktober 2007 - 20:29

Kattenkwaad in otterverblijf

Emmen

In Oasia, het verblijf voor Aziatische dieren van Dierenpark Emmen, zijn onlangs vier dwergottertjes geboren. Voor Danny en Diva, het kersverse ouderpaar, waren het de eerste jongen, maar ook voor Dierenpark Emmen is het trouwens een primeur, want nog niet eerder zijn hier dwergotters ter wereld gekomen. Hiermee is een flinke eerste stap gezet op weg naar een natuurlijke familiegroep zoals het dierenpark die graag zou willen.

Pasgeboren dwergottertjes zijn blind, doof en behoorlijk hulpeloos en helemaal afhankelijk van hun ouders. In tegenstelling tot veel andere zoogdieren, waar moeder de klus alleen mag klaren, werken bij dwergotters beide ouders eendrachtig samen aan de voeding en opvoeding van hun kroost.

Inmiddels is het viertal baby-ottertjes de wieg ontgroeid. Het dierenpark is er nu ook achter dat het om één jongetje en drie meisjes gaat. Ze mogen nu naar buiten en daar zijn hun capriolen ook voor het publiek te zien.

Dwergotters zijn heel speels en dat geldt dubbel en dwars voor hun jongen. Ze zijn druk bezig van hun buitenverblijf hun eigen speelexpeditie te maken. Eéntje van het kwartet is een echte waaghals, een soort Indiana Jones van de dwergotters.

Als Danny en Diva straks weer jongen krijgen, gaan hun oudere kinderen gewoon meehelpen bij de opvoeding van hun jongere zusjes en broertjes. Want zo gaat dat bij dwergotters.
Provincie:
Tag(s):