maandag, 26. november 2007 - 10:06

Kerkdeuren Waalwijk dichtgelijmd

Waalwijk

Zondagochtend stonden Waalwijkse kerkgangers vreemd op te kijken toen ze voor een dichte deur kwamen te staan van de Sint Janskerk. Onbekenden hadden alle vier de toegangsdeuren, tot ergernis van de omstreden pastoor Karel van Roosmalen, dichtgelijmd.

De pastoor gaat uit van een welbewuste wraakactie, zo schrijft hij op de internetpagina van de parochie. ‘Het lijkt er niet op dat sprake is van jeugdig vandalisme. De dader moet goed op de hoogte zijn geweest', aldus de pastoor in zijn verklaring. De pastoor heeft inmiddels aangifte gedaan. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.

Om toch de eucharistieviering te vieren werd de sacristiedeur open gezaagd. Toen deze open was kon na anderhalf uur de dienst toch nog beginnen.

Het is niet de eerste keer dat de parochie wordt ‘geterroriseerd’. Tot twee keer toe moesten sloten op het kerkhof worden vernieuwd omdat iemand anders de sleutels had bemachtigd en overdag de toegang tot het kerkhof had afgesloten voor bezoekers.

In de katholieke gemeenschap van Waalwijk is vorig jaar onenigheid ontstaan waardoor er een splitsing ontstond tussen de gelovigen. Bemiddeling van het bisdom mislukte waardoor de strijd tussen de parochianen van geen ophouden weet.
Provincie:
Tag(s):